Vraag je je af waarom jouw woning verzekeren de meest verstandige keuze is? Veel mensen zien verzekeringen wel eens over het hoofd of willen deze kosten het liefste besparen. Het zijn geen verplichte verzekeringen die je aan hoeft te gaan, maar kunnen na verloop van tijd een veel grotere kostenbesparing opleveren dan de kosten die je hebt bespaard met het niet betalen van een maandelijkse premie. Maar waarom is het dan echt verstandig om de verzekeringen af te sluiten? In eerste instantie is er de bescherming tegen onverwachte gebeurtenissen. Er kan altijd iets gebeuren met jouw woning, wat jou hoge kosten oplevert. Denk aan een overstroming, brand of inbraak. Door een goede verzekering af te sluiten, voorkom je dat je deze hoge kosten zelf moet betalen. 

 

Meer gemoedsrust met jouw investering

Een andere reden voor het afsluiten van een woonverzekering voor jouw woning is vanwege het beschermen van jouw investering. Jouw huis is een flinke investering geweest en kan je wellicht zien als de grootste investering die je ooit gaat maken. De verzekering kan deze investering beschermen. Mocht er iets misgaan, heb je een financiële ondersteuning voor het herstellen van schade of het vervangen van onderdelen en eigendommen. Dit kan jou ook meer gemoedsrust geven. Als je alles goed geregeld hebt, hoef je namelijk niet voortdurend bang te zijn dat er iets gebeurt en je jouw vermogen moet gebruiken om de problemen op te lossen. Het financiële vangnet gaat jou helpen om weer meer van alles te genieten. 

 

Meerdere dekkingsopties beschikbaar voor woningeigenaren

Als je jouw woning wilt verzekeren kan je onder andere kijken naar een inboedelverzekering Univé. Hiermee is niet het huis verzekerd, maar juist alle spullen die je hierin hebt staan. Alles wat los zit is meeverzekerd. Waar je wel rekening mee moet houden is de hoogte van het verzekerde bedrag. Zorg voor een goede inventarislijst en voorkom dat je te weinig verzekerd hebt. Vanwege ieders situatie en de veranderingen die hierin plaats kunnen vinden, heb je ook te maken met flexibele dekkingsopties. Zo pas je hem helemaal aan jouw behoeften en budget aan. Dus of je jouw huis nu alleen in de basis wilt verzekeren of het verder uit wilt breiden: de mogelijkheden zijn eindeloos en je zorgt dat het volledig bij je past. 

 

Een vereiste voor een hypotheek

Een laatste reden voor het verzekeren van jouw woning en inboedel is omdat het soms verplicht kan zijn om de verzekering af te sluiten. Veel hypotheekverstrekkers vereisten bijvoorbeeld dat je jouw woning goed verzekerd hebt voor het verstrekken van de hypotheek. De bescherming van jouw investering zorgt dat de verstrekker meer vertrouwen heeft in jou en daarom dus ook een groter bedrag uit wilt keren. Je kan dus met het maken van slechts een simpele keuze al voorkomen dat je jouw droomhuis niet aan kan schaffen. Kijk goed na of jouw hypotheekverstrekker dit ook als vereiste heeft ingesteld voordat je jouw woning aankoopt en voor verrassingen komt te staan met de lening.